Tradīciju uzturētāji aicināti uz semināru Ēdolē „Mantojums lietojumā 21. gadsimtā”

2017-03-06 14:25

Ceturtdien, 9. martā, Ēdoles kultūras namā (Dārza ielā 6) notiks seminārs „Mantojums lietojumā 21. gadsimtā”. Tas būs veltīts stāstniecības tradīcijām UNESCO mantojuma programmu un Nemateriālā kultūras mantojuma likuma kontekstā.

Seminārā aicināti piedalīties gan kultūras darbinieki, muzeju un bibliotēku pārstāvji, gan folkloras kopu vadītāji un dalībnieki, dažādu amatu pratēji un citu tradīciju uzturētāji. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Ar prezentācijām par dažādiem mūsdienās izplatītiem kultūras mantojuma lietojuma aspektiem uzstāsies tradicionālās kultūras biedrības „Aprika” vadītāja Māra Mellēna, Latvijas Universitātes LFMI Latviešu folkloras krātuves pētnieks Guntis Pakalns un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla „Stāstu bibliotēkas” koordinatore Evija Maļkeviča.

Seminārā īpaši aicinātas Kurzemes reģiona bibliotēkas, kas plāno iesaistīties UNESCO LNK tīklā „Stāstu bibliotēkas”. Tīkla darbības ietvaros iedibināta Zemgales, Vidzemes un Latgales stāstnieku festivāla tradīcija, un tīkla stāstnieki ik gadu aktīvi atbalsta arī Kurzemes stāstnieku festivālu „Ziv’ zup’”, kas šogad norisināsies no 28. – 29. aprīlim Kuldīgā un Ēdolē.

Tīkls ir īpaša Latvijas bibliotēku sadarbības un pieredzes apmaiņas platforma, kuras ietvaros tiek īstenotas plaša tematiskā loka kultūras mantojumam un stāstniecības tradīcijām veltītas aktivitātes.

Līdz šī gada 30. aprīlim Latvijas bibliotēkas aicinātas pieteikties dalībai tīklā, kas ir iespēja pilnveidot ikdienas darbību, izceļot bibliotēkas lomu kultūras mantojuma saglabāšanā, informācijas apkopošanā, saglabāšanā un pieejamības nodrošināšanā.

 

Vairāk informācijas:
Evija Maļkeviča
UNESCO LNK tīkla „Stāstu bibliotēkas” koordinatore
Tālrunis: 67325109
E-pasts: [email protected]