Tautastērpa stāsts Emīlijas dienā

2020-05-27 15:50

22.maijā vēsturiskajā Latvijas bankas ēkā A.Pormaļa ielā 11 notika tradicionālā Jēkabpils pilsētas bibliotēkas diena – Emīlijas diena, ko bibliotēkā atzīmējam kopš 2012.gada. Šogad tas bija vēl īpašāks datums, jo notika pirmais pasākums pēc 2 mēnešus ilga pārtraukuma, kad bibliotēka bija slēgta.

Pasākumu rīkošanu atsākām ar iedvesmojošu un garu stiprinošu tēmu par tautastērpiem. 22.maija pēcpusdienā sadarbībā ar biedrību “Mans tautastērps” atklājām Ilzes Strēles fotoizstādi “Mans tautastērps Latvijā un pasaulē”. Tā kā šo izstādi veido fotogrāfijas un stāsti, pēcpusdienu pavadījām, klausoties un stāstot tautastērpa stāstus, protams, ievērojot drošu distanci.

Ilze Strēle pastāstīja par fotoizstādes tapšanu un apkopotajiem tautastērpu stāstiem. Visas dāmas, kuras bija tērpušās tautastērpos, dalījās savos stāstos par to, kā pie tiem nonākušas un kāda nozīme viņu dzīvē ir tautastērpam. Savukārt, visi tie, kuri par savu tautastērpu vēl tikai domā, dalījās savās pārdomās, uzdeva jautājumus un  izvilināja vēl kādu stāstu no tautastērpu īpašniecēm.  

No 22.maija līdz 19.jūnijam fotoizstāde ar klāt pievienotiem stāstiem ir skatāma Vēsturiskajā Latvijas bankas ēkā Andreja Pormaļa ielā 11. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka pa tālruni: 29554991

 

Ieskats pasākumā:

https://www.jpb.lv/lv/aktualitates/jaunumi/emilijas-diena-atklajam-fotoizstadi-mans-tautasterps-latvija-un-pasaule-/

 

https://www.jpb.lv/lv/aktualitates/jaunumi/ilzes-streles-fotoizstade-mans-tautasterps-latvija-un-pasaule-/

 

Ziņu sagatavoja:

Līga Višņevska

Jēkabpils pilsētas bibliotēka